Dag 4 Uithuizen Zuidlaren

4 september 2024 - Almelo, Nederland

Vandaag is het alweer de vierde dag en we gaan naar Zuidlaren!
We betalen de camping en hebben nog even een leuk gesprek met de eigenaresse. Zij verteld ons dat  Uithuizen in een aardbevingsgevoelig gebied ligt! De Maarlandhoeve is daardoor aardbevingsbestendig gemaakt.

Via kleine dorpjes met alweer leuke namen, zoals Het Lage van de weg en Usquert fietsen we langs de mooiste Groninger boerderijen en in Usquert staat het oude stadhuis wat gebouwd is door Berlage. In deze plaats kom ik er achter dat ik de sleutel van onze trekkershut niet heb ingeleverd. Na een belletje met de camping gaan we de sleutel opsturen!
Via Warffum en Den Andel fietsen we nog een keer naar de Waddenzee voor een afscheid. Dan gaat het door naar Pieterburen, het begin van het Pieterpad. We worden hier nog even op de foto gezet voordat deze reis kan beginnen. Nog even langs het zeehondencentrum en lezen dat dit centrum in 2025 verplaatst gaat worden naar Lauwersoog.

We komen al snel in Winsum en we komen langs een klein kerkje en worden hier aangesproken door een aardige meneer die Jaap Hoekzema blijkt te heten, hij is werkzaam als vrijwilliger in deze kerk en hij verteld in een korte tijd alles over de geschiedenis van de rijke boeren die hier nu nog steeds wonen. Deze boeren bezitten veel grond omdat ze in het verleden veel grond hebben ingepolderd en daardoor eigenaar van deze grond werden en daarbij het is ook nog heel vruchtbaar met name voor de akkerbouw.
Na Winsum fietsen we door naar Groningen waar het behoorlijk begint te regenen en het zal voorlopig ook niet stoppen. Gelukkig is het nog maar 20 km naar Zuidlaren, onze volgende overnachtingsplek. Nadat we al het zand van fietsen hebben gespoeld fietsen we nog even naar het beeldje van Berend Botje in het centrum van Zuidlaren.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl